Om oss

Casual Gaming (forkortet CaG) er en ideell student- og ungdomsorganisasjon som har til formål å skape en felles sosial arena for spillinteresserte studenter og ungdom i Trondheimsområdet. Vi arrangerer Trondheims største LAN-party – TrøndeLAN – hver høst. For studenter ved NTNU arrangerer vi StudLAN hvert semester og spillkvelder med jevne mellomrom. Alle våre offentlige arrangementer er rusfrie. Organisasjonen drives på frivillig basis av studenter med forskjellig faglig bakgrunn fra NTNU og andre ungdommer i Trondheimsområdet. All sponsorstøtte og evt. overskudd fra arrangementer går tilbake til å forbedre fremtidige arrangementer. I 2015 hadde organisasjonen over 400 betalende medlemmer.

Vi er medlemsforening i Hyperion - Norsk Forbund for Fantastiske Fritidsinteresser, medlemsforening i Norsk Digital Kultur og samarbeider med Online, linjeforeningen for informatikk ved NTNU.

TrøndeLAN

Nettsted: trondelan.no

TrøndeLAN, også kjent som TrønderLAN, er Trondheims største dataparty og arrangeres årlig i høstferien i Utleirahallen (tidligere i Autronicahallen på Lade). Det arrangeres konkurranser i en rekke spill, samt noen kreative aktiviteter. Vi stiller med en kiosk med variert mat, drikke og snacks. Det er muligheter for både overnatting og dusjing i lokalene.

Statistikk

ArrangementHallDeltakertall
TrøndeLAN 2015Autronicahallen192
TrøndeLAN 2016Autronicahallen210
TrøndeLAN 2017Autronicahallen194
TrøndeLAN 2018Autronicahallen188
TrøndeLAN 2019Autronicahallen221
TrøndeLAN 2020Utleirahallen199
TrøndeLAN 2021Utleirahallen295*
TrøndeLAN 2022Utleirahallen186
TrøndeLAN 2023Utleirahallen108
TrøndeLAN 2024UkjentUkjent

(*) TrøndeLAN 2021: Pluss ~100 minibilletter til kommunen for BFG chill-out zone.

StudLAN

Nettsted: studlan.no

StudLAN er et datatreff som arrangeres typisk hvert semester ved NTNU Gløshaugen, typisk i A-blokken i Realfagbygget (tidligere i P15). Det arrangeres quiz og konkurranser i en rekke spill. Vi stiller med brettspill og konsoller som kan lånes/brukes.

Spillkvelder

Konsoll og brettspillkvelder blir arrangert flere ganger i året. Her møtes man for å spille konsoll og brettspill fra de tre siste tiår. Vi stiller med TV-er, konsoller og brettspill. Man står også fritt til å ta med egne spill. Møt opp for en lavterskel sosial kveld hvor man kan møte folk med felles interesser!

Følg med på Facebook for å få med deg kommende spillkvelder (husk å like/følge oss slik du får varsler).

Mediaoppmerksomhet

Organisasjonen

Styret

Styret for 2024-2025:

 • Tor Andre Haugdahl (leder)
 • Magnus Skjølberg (nestleder)
 • Håvard O. Norstrand (økonomiansvarlig)
 • Stian Tørstad
 • Michael Grønbech
 • Alexander Gjeset
 • Jarle E. Røstum
 • Victor Kibsgaard (vara)
 • Dina N. R. Bakkevik (vara)

Crewet

Crewet består av 6 crew-grupper:

 • Coord er en koordineringsgruppe som har ansvaret for å koordinere de andre crewene for å gjennomføre arrangement så effektivt som mulig. Coord er blant annet ansvarlig for booking av lokale, sponsorer, vakthold og organisering av rydding før, under og etter arrangementet.
 • Info er vårt ansikt utad. Dette crewet har ansvaret for alt PR‐arbeid i sammenheng med arrangementene våre. Arbeidet inkluderer, men er ikke begrenset til, bestilling og anskaffelse av plakater, markedsføring, informasjon på nettsider, kommunikasjonskanaler mellom deltakere, og alle former for digitale medier.
 • Tech er teknisk ansvarlig for arrangementene våre. Crewet bærer ansvaret for at strøm, nett og teknisk infrastruktur blir satt opp og fungerer som det skal. Crewet har ansvar for å yte brukerstøtte under arrangement dersom de har kapasitet til dette. Crewet har også ansvaret for for drifting av nettstedene våre og utlån av utstyr til medlemmer av Casual Gaming.
 • Game er ansvarlig for alle konkurransene som blir holdt på arrangementene våre. Game har ansvar for å sette opp konkurranser og påmelding, og legge alt til rette for at konkurransene blir gjennomført så effektivt og enkelt som mulig for deltakerne.
 • Care er ansvarlig for å skape trivsel for deltakere og crew under arrangementer, samt ansvarlig for drift av kiosk.
 • Event består av medlemmer som tas opp som midlertidig crew for et bestemt event. Gruppen bistår andre crew-grupper under arrangementet.

Vedtekter og dokumenter

Vedtektene kan finnes her. Medlemmer kan kreve innsyn i organisasjonens regnskap og ikke-konfidensielle vedtak ved å kontakte Styret.

Historie

Casual Gaming ble grunnlagt i 2008 ved Vestnes i Møre og Romsdal av en vennegjeng for å arrangere interne LAN-parties. Når gjengen begynte å studere forskjellige steder i landet, blant annet ved NTNU i Trondheim, opphørte det meste av aktiviteten. Cirka samtidig som Casual Gaming ble grunnlagt, begynte Online, linjeforeningen for informatikk ved NTNU i Trondheim, å arrangere LAN-partyet OnLAN. Etter studenter fra andre studieprogrammer (matematikk, fysikk og matematikk og energi og miljø) ble med i arrangørgruppen for LAN-et, ble navnet på både LAN-et og arrangørgruppen endret til StudLAN og StudLAN ble en nodekomité/krysskomité under Online. I 2012 gikk StudLAN inn i Casual Gaming og Casual Gaming ble krysskomité i Online med samme formål. Casual Gaming er ikke lenger en krysskomité men har fortsatt vedtektsfestet tilknytning til Online.

StudLAN

StudLAN ble arrangert ved NTNU Gløshaugen av StudLAN-gruppen (hovedsakelig fra linjeforeningene Online og Nabla) og deretter Casual Gaming hvert semester fra 2011/2012 til 2017 i P15, med typisk rundt 50-200 deltagere. I 2018 ble det ikke arrangert grunnet blant annet ombygging i P15, men i 2019 ble det startet opp igjen i A4 i Realfagbygget.

TrøndeLAN

I 2014 arrangerte Casual Gaming StudentLAN i Autronicahallen på Lade, som var et LAN-party eksklusivt for studenter. I 2015 ble TrøndeLAN arrangert for første gang. Det ble arrangert i Autronicahallen, men ulikt StudentLAN var det åpent for offentligheten. Det har siden vært arrangert hvert år rundt høstferien og er hovedarrangementet vårt.

Kontakt oss

 • Generelle henvendelser: post (at) casualgaming.no
 • Henvendelser til Styret: styret (at) casualgaming.no
 • Teknisk støtte: support (at) casualgaming.no
 • Økonomi/fakturaer: okonomi (at) casualgaming.no